Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Γενεαλογία των Ελλήνων .


Από το Δευκαλίωνα και την Πυρρά, ε­κτός από τον Έλληνα, γεννήθηκε κι άλλος γιος, ο Αμφικτύωνας, που ήταν ιδρυτής και προστάτης του αμφικτυονικού συνε­δρίου, δηλαδή μιας πολιτικής και θρη­σκευτικής συνέλευσης των ελληνικών φυ­λών. Γεννήθηκε και μια κόρη, η Πρωτογένεια, μητέρα του Αιθλίου, ο οποίος λα­τρευόταν σαν προστάτης των αγώνων και των πανηγυρικών εκδηλώσεων του Eλλη­νικού έθνους.
Ο Έλληνας γέννησε τρεις γιους, το Δώρο, τον Ξούθο και τον Αίολο, και μοί­ρασε τη χώρα του σ' αυτά τα τρία παιδιά. Ο Αίολος βασίλευσε στη Θεσσαλία, ο Ξούθος στην Πελοπόννησο και απέκτησε από την Κρέουσα, που ήταν κόρη του αυ­τόχθονα ήρωα της Αττικής Ερεχθέα, δύο γιους: τον Αχαιό και τον Ίωνα Ο Δώρος κατέλαβε τη χώρα που βρίσκεται απένα­ντι από την Πελοπόννησο, στη βόρεια πα­ραλία του Κορινθιακού κόλπου.

Από τον Έλληνα, οι κάτοικοι των χω­ρών αυτών ονομάστηκαν Έλληνες, και α­πό τους απογόνους του πήραν τα διάφο­ρα κατά τόπους ονόματα: Αιολείς, Αχαιοί, Ίωνες και Δωριείς. Έτσι, εξιστόρησαν οι προγονοί μας, τα σχετικά με την καταγω­γή του Eλληνικού έθνους και τις τέσσερις φυλές του, αναμιγνύοντας μέσα σ' όλα αυτά μύθους και γενικότερες ηθικές και φυσικές δοξασίες, που αξίζει να σημειω­θούν. Γιατί, σύμφωνα με τον Ησίοδο, η Πανδώρα προξένησε τόσες συμφορές στον κόσμο, επειδή από αυτή βγήκε το γένος των γυναικών το "ολώιον", δηλαδή η ολέθρια γενιά των γυναικών. Από τη γε­νιά αυτή προήλθαν, σύμφωνα με τον Όμηρο, οι φυλές των γυναικών που συ­γκατοικούν σήμερα με τους άνδρες, και είναι μεγάλη πληγή για τους θνητούς .

Πηγή.: Ιστορία του Ελληνικού Εθνους του Κώστα Παπαρηγόπουλου , 
Εκδοση Αναστασίου Καραγκούση 
Εικόνες απο Google